Jag har en känsla

Jag har en känsla att det här kommer att bli en av de bästa helgerna på riktigt länge :D

images and words

Är det verkligen sant att musikutvecklingen gör musiken bättre och bättre? jag tror knappast det.

Ett av mina favorit album släpptes redan 1992, då var jag bara ett år och hade antagligen just lärt mig imse vimse spindel. Ni vet han som klättrar upp för trån'? Albument som släpptes vid samma tidpunkt heter "Images and words" och fick vara inspirationen till mitt bloggnamn. Gruppen heter Dream theater, och de är ett musikaliskt mästerverk. Enough said.

Så nej, musikutvecklingen gör inte musiken bättre. Man kan autotuna hur mycket man vill och fuska fram bra musik, men den blir aldrig intressant för mig. Riktiga musiker, det är vad jag uppskattar när det kommer till musik.

Spotifylänken till detta underbara album: Dream Theater – Images And Words




fin helg med den bästa

I helgen har Isabelle varit på besök här i Linkan, det har varit väldigt välbehövligt! I fredags spenderade vi nästan hela eftermiddagen på Espresso house med varsin Tomte-latte (min nya favorit med kardemumma) och muffins. Sen åkte vi hem till mig för att laga mat, för att sedan sjunka ner i soffan med minispa och varsit glas vin. På lördagen stog det shopping på schemat och båda två fick med sig mycket fina grejer. Efter det blev det fika på Espresso house, restaurangmys på taste of thai och en spontantur till 55:an. Idag blev det en tur till cloettaboden och lite inredningsbutiker innan det var dags att vinka av vid tåget. Precis vad vi båda två behövde, massa prat och skratt! tack för att du finns vid min sida bästa vän <3




On the road

When the world's laying you low
Why don't you let me carry your load?
When things get bad you know you have a friend
All along the road.

When the world's laying you low
Don't you let it rattle your bones
Sometimes a dream itself can keep you safe
All along the road.

Keane – On The Road

länge sen jag var såhär nervös

Brukar inte bli speciellt nervös inför tentor längre, vet att det oftast brukar gå väldigt bra, men denna gång känns det lite nervösare. Kanske är det faktumet att svaren ska skrivas på tyska? kanske är det faktumet att jag har klarat alla tentor hittills och inte vill ha en omtenta på halsen? Jag vet inte.

Nu blir det en sista koll på anteckningarna innan det är dags för att städa lägenheten och sjunka ner i tv-soffan resten av kvällen. Imorgon kommer äntligen min efterlängtade vän Isabelle hit och stannar HELA helgen, precis vad jag behöver efter den senaste veckans plugg. Awesome!!


Bilden: förut idag ropade jag på Micael och bad honom komma med ett glas vatten, hur som helst fick jag en BURK med vatten med motiveringen "så att du inte spiller älskilng" alltså?? haha, älskar den killen <3
 

twilight maraton

Igår hade jag tillsammans med Jessica och Sara Twilightmaraton. Klockan tio började vi kolla på den första filmen hemma hos Sara, och den fjärde och sista slutade vid sex. Efter åtta timmars filmtittande och prat åkte vi ner till stan för att möta upp en kompis till Jessan och Sara, därefter blev det en bakad med skaldjursröra på Steve's innan det äntligen var dags för den femte och sista delen Twilight breaking dawn part 2. HUR BRA DEN VAR!

Hur bra dag som helst, verkligen precis vad jag behövde <3

mamma på besök

Vid lunch på torsdagen kom mamma äntligen hit för att hälsa på i två dagar. Shoppingsugna och hungriga som vi var åkte vi in till Tornby för att äta godaste Thaibuffén och storshoppa saker till lägenheten på Ikea. På kvällen åt vi på olympia, linköpings äldsta restaurang, det rekomenderas verkligen!

På Fredagen blev man väckt med frukost på sängen (ja, jag är bortskämd) så toppen! Därefter blev det shopping och lunch på stan. Sedan köpte vi fika och åkte hem för att fika och bara umgås tills det var dags för mamma att åka hem igen. Men innan hon åkte fyllde hon kylskåpet till bredden så att nu har vi mat till påsk ;) tack mamma, du är bäst <3


mamma på besök

Idag kommer äntligen min mamma på besök, det ska bli så roligt! Först blir det dock en tur till skolan för sista föreläsningen i den nuvarande kursen, kommunicera på tyska 3, som omfattar Mikroekonom och Marknadsföring. Sjukt kul såklart ;)


Bilden är tagen i somras när mamma och jag var i Dublin :) sååå bra resa!

Box, Bodyjam och Zumba

Tränat riktigt hårt hithills denna vecka. I måndags körde jag box tillsammans med Jessica, det var lika kul som det var vidrigt jobbigt men så sjukt gött!! Trots träningsvärken from hell kämpade jag mig iväg både tisdag och onsdag också.

Måste säga att träningsveckans höjdpunkt hithills utan tvekan var gårdagens Zumbapass. Fick världens lyckorus genom hela passet, alla steg satt och jag körde som bara den. Instruktören på onsdagszumban är helt otrolig, hon har en sån energi och motiverar verkligen till att köra gärnet hela passet! Heja Sofie!

Dagens horoskop

Vet inte riktigt vad jag ska tro om dagens horoskop?


strangeland

Sorg i hjärtat, jag missar Keanes konsert på måndag. jävla skit :(
så nu hoppas jag på ett vardagsmirkel.



I wish I could make sense of what we do
Burning down the capitols
Wisest of the animals.

äntligen helg

Äntligen fredag, äntligen sovmorgon, äntligen nya avsnittet av Grey's anatomy och äntligen en lång och skön frukost i soffan. Om några timmar kommer älsklings familj hit och då börjar helgen! underbart.


Igår när vi handlade så upptäckte jag att Juleskum ÄNTLIGEN kommit in i butiken, kunde inte motstå. Igår råkade jag även ut för lite autocorrect.. det gjorde i alla fall Micaels dag, så att det kommer jag nog att få höra ett bra tag framöver ;)

lyxhelg med älskling

Denna helg har verkligen varit helt oslagbart mysig. I fredags vid lunch klev jag och Micael på tåget mot Stockholm. Vi bodde på ett superfint hotell på söder i två nätter. En helg med bara mys och roligheter var precis vad vi både behövde efter ett tufft tenta-p.

På fredagen blev det en mysig höstprommenad följt av restaurangbesök och en sen bio på Filmstaden Sergel. Filmen var Skyfall, nya Bondfilmen, och båda två tyckte att den var väldigt bra. Lördagen följde i shoppingens tecken, det blev massa fint till garderoben och en och annan fika. På kvällen var vi iväg och åt trerätters på en supermysig restaurang. På söndagen mös vi runt i gammla stan, åt supergod lunch och fikade. Vid sex var det dags för att ta tåget hem till Linköping.

En otroligt mysig och underbar helg med världens finaste kille <3


Måste bara framhäva hur otroligt god den där desserten var... Rocky Road dessert... Chokladsås, nötglass, brutna chocolate chip cookies och marshmallows... mums...

RSS 2.0