Sommarplaner!

Imorse ringde mamma upp mig och frågade om jag ville följa med till Dublin i juni, hon hade världens plan. Självklart blev jag eld och lågor och nu är resan bokad! Längtar redan så att jag spricker, kommer bli en häftig resa :) Tack mamma <3



Origo på köpet!

Nuvarande föreläsaren är en spännande man, inte nog med att han offrar sin egen tid för att dra över föreläsningarna med vad vi nu räknat ut till (hör och häpna) ÖVER 10 timmar, han har dessutom humor. Exempelvis har han dragit exempel om "svarta läderstövlar för inomhusbruk", varpå han utbrister "jag har storlek 40 om ni vill köpa!". Kort därefter Levererade Lady Gaga ENBART grafiska lösningar och så en hyllning till Dogge med origo på köpet! Känns bra det här! ;)

Kolla in stilen, ORIGO på köpet
gjorde värsta dealen, ORIGO på köpet
bara feta slanten, ORIGO på köpet
kom till elgiganten, ORIGO på köpet

Btw, duggan jag skrev förra fredagen gick suuuuupeeeerbraaaa, sjukt nöjd över 17/20 :) dvs. massa poäng till tentan! :D

frukosttips - on the go!

Ska snart iväg till skolan, men jag tänkte att jag skulle hinna tipsa om min nya favorit till frukost innan. Den heter "Great Apple Cinnamon on the go" och är ifrån Axa. En gröt med smak av äpple och kanel, supersmidig, man tillsätter bara vatten direkt i burken och efter en minut i micron är den färdig, mums! Nackdelen är att den är ganska så dyr och det är ju nästan lika smidigt att göra sig sin egen. (Men det är en bra alternativ när man inte orkar diska). Den finns även i smakerna "Blueberry apricot" och "Red berries". Måste lista ut var de har dem i större förpackningar, vet att det finns :)


mors dag

Idag är det mors dag och eftersom jag inte är hemma får jag krama lite extra på henne om någon vecka när jag åker hem. Även om vi bor långt ifrån varandra och inte alltid är sams, så vet jag att vi alltid kiknar av skratt och så när vi ses.


Jag älskar dig mamma!

försmak av sommaren

Efter duggan i fredags hade jag och några från klassen picknick i trädgårdsföreningen, åt sallad, solade och hade det allmänt trevligt. Det var vi verkligen värda efter den här slitiga veckan! På kvällen blev det fredagsmys med älskling <3



filbyter cup!

Blev lite sugen på att anmäla mig på 50 fjäril för att se om jag fortfarande håller min gamla tid men bangade i sista stund. Dock så har jag varit ner på Tinnis hela dagen för att heja på mina härliga simmarvänner. Det finns inte mycket som slår strålande solsken, taggade simmare och filbyter cup en lördag i maj! Jag kände att klordoften, det skvalpande ljudet från bassängen och den härliga simmargemenskapen är något som jag verkligen har saknat.


Har seriösa funderingar på att ta upp simningen till hösten, dock så har jag nog lagt tävlandet på hyllan för gott, men en fisk behöver ju sitt vatten, right? Det får bli mitt nästa projekt att kolla upp vad LASS har att erbjuda mig.

Vem vet, kanske simmar jag 50 fjäril nästa år?

skisser för sommaren

Sitter och pluggar ABC-kalkylering för fullt, lika bra att satsa allt nu sista veckorna, så att sommaren blir fri från omtentor och plugg. Nästa fredag är det dugga och varför inte sätta den ordentligt och få bonus till tentan i juni? nu kör vi!


alla rätt

Nu stryker jag mina sista tvivel på mina tyskakunskaper, på senaste tentan fick jag nämligen 20/20. Många gånger har jag nämligen frågat migsjälv varför jag valde Internationella Civilekonomprogrammet framför vanliga Civilekonomprogrammet.

Det är absolut ingenting som jag ångrar! Den verkliga skillnaden ligger i att man på min utbildning får språket som spetskompetens! Jag har lärt mig så mycket tyska att jag knappt tror mina öron när jag står och håller långa föredrag och skriver uppsatser med högsta betyg. Det hade aldrig min tysklärare från gymnasiet kunnat ana, inte jag heller för den delen. Även om en utlandstermin i ett tysktalande land skrämmer mig, så beror det inte längre på mina språkkunskaper.


Strangeland

Äntligen är den här, så stört braaaaaa, som jag längtat!
Keane's nya album: Keane – Strangeland favoritlåten på skivan hittills: Keane – Disconnected


sommarlängtan

Idag är det exakt en månad kvar tills jag gjort mitt första år som student i Linköping. Det har varit helt fantastiskt roligt, men nu har det börja krypa i sommarlovstarmen. Har så mycket planer just nu att jag knappt kan sitta still, hela magen bubblar av förväntan! Jag har nämligen en härlig känsla att det här kommer bli den bästa sommaren någonsin!


sen är det bara att love it or love it

"jag kör ett intro så att ni får en uppfattning om vad kursen handlar om, sen får ni bestämma om ni ska: Love it or Love it"

Med dessa ord drog M igång terminens sista kurs, kalkylering & budgetering. Det pratades dock inte enbart om ekonomi- styrning, utan även om att "leka läkare" och om hur man skiljer mellan giraff, gris och myra. Lärorik dag med andra ord!

Grattis alice!

Idag fyller den här underbara varelsen år, så sjukt bäst på alla sätt och vis bara. Kärlek till dig <3



UK - utekravallen

Helgen inleddes på fredagen med tenta, det firades på kvällen i form av Utekravallen på blåhavet och amfi med härliga människor! Lördagen blev lugnare, bara massa mys med älskling ♥. På söndagen blev det först ner till stan för att fika med tjejerna i klassen och efteråt blev det rydshäng med Annie & Jessan. Vad säger man? Världsklass säger jag!


Ovvemys; jessan, annie & jag!

grillad blåbärspaj med kanelchoklad

I min familj är vi inte riktigt som alla andra, vi grillar våran paj. På valborg grillade vi först kyckling och massa olika grönsaker.Därefter fick mamma idén att vi skulle grilla en paj också, så det gjorde vi. Det smakade verkligen inte illa!



För att testa själv gör du såhär!
Täck botten av en form med 400g blåbär, stö över 0.5dl socker och 1 tsk potatismjöl.
Blanda ihop och lägg över blåbären: 100g smör, 1msk kanel, 1dl socker, 1tsk vaniljsocker, 2msk kaffe och 3dl havregryn.
Toppa med 50g hackad mörk choklad och grilla i cirka 20minuter!

easyline

Befinner mig för tillfället hemhemma i karlskoga, är nämligen tentaperiod just nu så då har vi inga schemalagda lektioner eller föreläsningar. Det är riktigt skönt, för då kan man koncentrera sig på plugget och ta de lite lugnt ett tag.

Igår var jag och Alice på träningslagret i några timmar och tränade. Blev några kilometer på löpbandet och därefter körde vi ett pass Easyline. Hade aldrig tränat easyline innan, men det kommer jag garenterat att göra igen! På Easyline använder man sig av "luftvikter" vilket gör att man kan anpassa intensitetsnivån efter sin egen förmåga! Därför blir det så roligt, eftersom att träningsformen passar för alla kroppstyper.

Hur som helst så tog jag i som en gnu och det känns i musklerna idag vill jag lova! Underbart!


Bjuder på en bild från i julas, lagom uppspelta sådär!

RSS 2.0