skiathos

De senaste dagarna har spenderats med: löpning i mina nya asics, CROSSFIT och TRX på aero, mys hemma hos pojkvännen, mys hemma hos mig, grillkvällar, powerwalks med Alice, Hängt med min fina vän Annie, shoppat inför resan, packat, tränat ännu mer, ätit massa goda frukostar i morgonsolen, läst ut min bok och annat superhärligt som hör sommaren till!

Nu har jag precis stängt igen väskorna och tagit mig en sista löptur samt kört ett stenhårt pass core för att få flygnerverna ur kroppen.. Längtar så tills vi är framme, två hela veckor i grekland med den jag älskar mest, kan det bli bättre eller?! åååååh!!!! waaaahh!! NEJ, nu blir det allt in i duschen med mig innan jag tar mitt pick och pack för att åka hem till Micaels familj en stund innan avfärd till Arlanda. Imorgon bitti går flyget :)) lycka!

TJARRÅ!!
haha, är redan svinbrun! Till och med på benen :b haha kommer typ vara svart när jag kommer hem :D

Måndag och tisdag

Igår blev en dag i solen tillsammans med Micael, på kvällen åkte vi till Aerocenter och körde Crossfit med hans familj. SÅÅÅ kul! Känner verkligen att crossfit passade mig, sjukt taggande och döjobbigt! Precis som jag vill ha det!

Efter passet åkte vi hem till dem och hade minikräftskiva och sen bakade jag och Micael en sockerfri jordnötscheesecake till kalaset som var idag för Micaels morfar som fyllde 75år. Bottnen blev riktigt god, men fyllningen blev inte riktigt så söt som jag hade velat haft den. Tror att man verkligen måste älska jordnötter för att gilla denna, så jag hade nog valt en annan smaksättning om jag skulle göra om den. Meeeen det verkade som att den gick hem iaf, trots att den aldrig tycktes tina! haha. Micaels mamma hade iaf gjort supergoda sommarbakelser (med socker) och de var helt underbara!

Nu på kvällen har jag hängt i soffan med min familj, mys!

 

i lördags

I lördags var en minst sagt händelserik dag, vaknade upp brevid killen jag älskar. Vi åt frukost och la oss sedan på gården för att sola i några timmar. Sen följde jag med mamma in till örebro, vi gick på Ikea, fikade och fyndade på Chilli. Sen hämtade vi Alice vid tåget (efter sin göteborgsvistelse) och sedan åkte vi hem. På kvällen blev det ett besök på Woody´s där pappas band Tragic dawn hade spelning. Inte alla som har en sån cool farsa, så grymma!

 

I love hjo

En helg i hjo för mamma som sålde sina tavlor på sveriges största hantverksmässa i Hjo. SÅ mysig stad, älskar verkligen att vara i Hjo. Badade, solade, åt färsk fisk och hade det supernice med familjen<3

 

Axplock från juni

Varit väldigt dålig på att uppdatera mig här på bloggen nu i sommar, har helt enkelt haft så mycket för mig. Jag tänkte bjuda på ett axplock ifrån sommarens första del, juni som jag inte skrivit något om, varit dålig på att fotografera händelser också. Men denna lilla bildbomb får duga så länge :)

 



jag älskar linköping

Jag och min älskling har varit hemma i Linköping några dagar, välbehövligt med lite sambomys. Haft det så mysigt, shoppat, ätit på restauranger, myst i trädgårdsföreningen, fikat, besökt brunneby musteri, långpromenader och bara varit vi två.

En av kvällarna överraskade Micael med att bjuda på restaurang, stora tapasmenyn på Aioli. Vi har alltid gått förbi där och velat äta, men det är ganska dyrt och vi har inte riktigt våga chansa. Hur som helst så var det absolut inte sista gången vi var där. Så sjukt god tapas, älskar verkligen att denna ihopplockade menyn. MYS!

Till första förrätt fick vi in en korg med två olika sorters surdegsbröd med en aioli till. På bilden nedan kan ni se den andra förrätten som bestod av alla möjliga läckerheter som grillad paprika med chevrékräm, marinerade oliver och mozzarella, gratinerad kronärtskocka med lime och soltorkade tomater, baconlindade daddlar, seranoskinka och salami. Till varmlätt fick vi in kycklingspett, flamberade tigerräkor, chilistekt fläskfilé med lök och champingjoner, friterade lökringar och en supergod sallad, samt en potatissallade gjord på vitlöksaioli och färskpotatis. Så sjukt lyxigt att bli bjuden på en sån matupplevelse! Tack älskling <3

1. Shopping på Brunneby, vilken fin gårdsbutik helt såld! 2. <3 3. Kalkonmacka på subway 4/5/6. myskväll på Aioli. 

Att förlora en familjemedlem

Sedan några dagar tillbaka känns allt tungt och ledsamt, har förlorat dig. Du som betyde så oerhört mycket för mig. Älskade lilla varelse, världens finaste Busan, du fattas mig så mycket. Allt känns väldigt orimligt och obegripligt. Det krampar, bränner, blöder och suger i hjärtat. Tårarna slutar aldrig rinna.
 
Tänker att jag snart ska vakna upp ur detta sjuka, en blöt nos mot handen "vad är det som är fel Julia? Kom så myser vi". Men ingenting händer och livet fortsätter som vanligt för alla andra. Andra skrattar som förr, men inte jag. Känner paniken inom mig växa, den vill ut, det går inte att ta tillbaka, det går inte att rädda någon som redan är borta. Kommer aldrig mer få hålla dig i famnen, aldrig mer få känna din värme.
 
Min älskling var bortom allt hopp, det fanns inget mer vi kunde göra. Det svider och hugger, men det värsta är hopplösheten. Det finns absolut ingenting vi skulle kunna ha gjort annorlunda och det finns inget vi längre kan göra förutom att minnas. Jag är så oerhört tacksam för alla fina år och underbara minnen vi fick tillsammans. Föralltid saknad och i mitt hjärta, älskar dig Busan min fina vän <3
 
Vila i frid min älskling <3

Tom Chaplin - something in me was broken, and my thoughts were bitter and ill.

Nu ska jag krypa ner i sängen och lyssna på lite bra musik och fantisera om framtiden. Jag älskar att fantisera om hur saker och ting ska blir. Älskar även att lyssna på en låt och fundera över vad text och musik verkligen betyder. Finns det något bättre sätt att komma till ro på? Speciellt gillar jag keanes musik, finns det något bättre band i hela världen? nej.

Dessa ska jag lyssna på nu: Keane – Leaving So Soon?Keane – Something In Me Was DyingKeane – The Starting LineKeane – The Frog PrinceKeane – AtlanticKeane – Nothing In My WayKeane – This Is The Last TimeKeane – Try Again

bästa lördagen på länge <3

Igår hann jag med riktigt mycket trots att jag jobbade 9-17. Direkt efter jobbet cyklade jag ner till pumphuset för att fika med min mamma, bjöd henne på fika och hade det gött i solen. Riktigt härligt med lite kvalitétstid bara hon och jag. Riktigt fint har det blivit bort på näset alltså, så mysig eftermiddag! Älskar dig mamma <3

Vid sjutiden mötte Micael upp oss vid näset och vi cyklade hem till oss för att grilla med min familj. Sån himla härlig kväll och det var så sjukt mysigt att bara prata, umgås och ha det bra. Vädret var helt oslagbart! Värdesätter verkligen sådanna tillfällen med min familj, älskar er så mycket! <3

Senare på kvällen cyklade jag och Micael hem till honom. Satt till sent på natten ute på deras veranda och pratade med hans familj och käkade ostbågar (<3), så mysigt. Micaels pappa visade verkligen hur man lockar fram fladdermöss, haha, skrattade så jag tjöt när han viftade med en vit filt och det bara kryllade. Sjukt bra slut på en nästan föööör bra dag!

Bild från min och mammas mysfika, måste vi göra om snart igen <3

happy birthday my friend

I fredags fyllde min fina vän Annie år, så efter jobbet blev det hem till henne för födelsedagsmiddag och mys. Jag, Annie och Linnéa lagade mat och dessert, blev sjukt gott. Till varmrätt hade vi ugnsbakad lax, sparris och en supergod sallad. Till efterrätt gjorde vi en sockerfi jordnöts cheesecake med smält mörk choklad. Helt otroligt vad man kan göra för goda saker utan socker och en massa smör. Denna bestod bara av nyttigare saker som sockerfri jordnötssmör, kokosolja, kokosflingor, mandlar och så vidare. Riktigt god! Mysig kväll med mina fina <3 Grattis igen min fina vän!


MUMS!

Joico K-Pak Revitaluxe

Älskar färgen på mitt hår just nu, det blev verkligen precis som jag ville ha det. Dock har två frisörbesök på två veckor lämnat spår på annat än bara färg och klipp. Min frisör tyckte absolut inte att det var någon fara, utan mer vanligt hur det blir efter att man blekt och färgat. Hur som helst tycker jag att det ser väldigt sommarfrächt ut, så nöjd.

En bra inpackning är dock a och o när man blekt, dessutom ska ju mitt hår få utstå både uv-strålar och salta dopp i medelhavet. Bestämde mig därför att lägga ner pengar på en sjukt bra inpackning, det vill säga denna produkt från Joico. Den har vunnit pris för bästa hårinpackning FEMTON år i rad och jag har sjukt höga förväntningar! Den är ganska dyr ungefär 375kronor får man hosta upp för den, men jag hade sån tur och fick den för 199kr. Så nu kan jag lyxa med gott samvete!

Fy, har verkligen blivit så himla petig när det gäller skönhetsprodukter! För några år sedan använda jag lite vad som helst jag hörde skulle vara bra från höger och vänster. Sen jag blev mer försiktig och verkligen började kolla upp innan vad de innehöll osv har min hy blivit så sjukt mycket bättre! Vet inte när jag hade en finne sist (pepparpeppar) sen jag började med Decleors hudvårdsprodukter tillexempel. Så nu tyckte jag att det var hårets tur att bli lite bortskämt!

Återkommer med en recension!

rond 2 hos frisören och fika på bästa vännens balkong

Idag har jag varit ledig och har därför försökt att hinna med så mycket som möjligt. I förmiddags var farmor här och vi åt linssoppa med créme fraige och jordgubbar till efterrätt. Efter det cyklade jag och Alice ner till stan, det var dags för rond 2 i min hårfärgning. Var inte helt nöjd sist, ville ha det ljusare så det fixade Jessica på paus åt mig. Nu är jag hur som helt SKITNÖJD! Får dock inte tvätta håret på 3dagar nu för håret måste vila. Det lär bli sjukt fett, har ännu inte riktigt kommit på en lösning ännu, men det måste vila ordentligt om jag vill ha det snyggt.

Efter besöket hos frisören åkte jag hem till Isabelle och det blev långfika med massa prat. Min BFF hade fixat världens lyxigaste fruktbuffé och fruktte, vilken energiboost! Älskar frukt, speciellt färska närproducerade jordgubbar såhär på sommaren! En så oerhört efterlängtad eftermiddag/kväll <3


Bild 1. Min instagrambild Bild 2. Issas instagrambild ;)

att kommunicera på tyska

VG i den sista kursen också, SCORE, stolt över mig själv (och alla andra också förstås som lyckades efter sina mått mätt, inte att missförstå ^^). Det går om man vill minsann, extra roligt känns det eftersom att kursen hölls på tyska.120hp/240hp är nu avtentade inom mitt program vilket alltså innebär att jag är 50% civilekonom. Känns inte alls fel!

Detta läsår har jag fått högsta betyg i alla kurser förutom en, alltså 55hp VG och 5hp G. 5poängskursen var en tyskakurs "kommunicera på tyska 3" och det var då jag verkligen bestämde mig för att lägga ner extra krut på tyskan. Jag känner att tyskan är så oerhört viktig för mig och min framtid. Ett extra språk öppnar så sjukt många dörrar både på ett social och arbetsrelaterat plan. Fatta vad häftigt att kunna bemästra tyskan och att vara trespråkig!

Det känns ändå väldigt komiskt på något sätt, jag minns hur jag och min kompis Linnea smidde planer på simträningarna och mellan vändningarna pratade om "det bästa sättet att förinta grammatikboken på" efter gymnasiet. Inte för att det gick dåligt eller så på gymnasiet hade MVG i steg 3 och VG i steg 4 i tyska, men det var inget favoritämne direkt.


Ett litet bevis på att man förändras på 4år ;) Då: aldrig mer tyska Nu: LET'S MOVE TO GERMANY!!

Helgen

Helgen som var nu gillade jag starkt! Bland annat hade min mammas sida av släkten släktträff. Vi hade hyrt en lada som vi var i och det var sååå kul att träffa alla igen. De flesta har jag inte träffat på jättelänge, så det var verkligen roligt. Vi grillade, hade dessertbuffé, pratade, spelade kubb och plockepinn. Den största hitten var nog att Lena hade köpt lösgodis för 600kr ;) inte äckligt direkt! Efteråt åkte jag och Micael hem till honom och sov. Perfekt dag helt enkelt <3

Här kommer ett litet kollage :)

Bild 1. Lova kingar ut mig på plockepinn (lät henne vinna, hehe) bild 2. Jag och mitt livs kärlek bild 3. Tipsprommenad bild 4-6. Random bilder på alla fina Bild 7. Min tremänning Lova är sugen på dessertbuffén 8. Världens finaste kille.

RSS 2.0