Valborg

Det blev allt ett tryck på min frågestund endå, jag tänkte sätta mig och svara på dem i eftermiddag eller imorgon. Det är ju trots allt Valborg och idag ska jag hitta på lite roliga saker hade jag tänkt :) Va roligt att så många ställde frågor! Men nu tittar solen fram så nu ska jag iväg och luncha:) 


dagens bild.

frågestund - ställ frågor!

Har fått frågan några gånger nu om jag inte skulle kunna ha en frågestund :) Nu har jag lite tid över så jag tänkte att varför inte, go ahead ställ frågor så svarar jag i ett inlägg om några dagar! Fick en länk till en lista med frågor så jag tänkte att jag svarar på den nu och sen så får ni ställa fler frågor om ni vill.

Hur gammal är du? 22
Hur gammal känner du dig? hum.. gammal nog? :)
Vart bor du? Linköping
Vart kommer du ifrån? Karlskoga
Vart skulle du vilja bo? Just nu trivs jag väldigt bra där jag är :)
Hur bor du? i en lägenhet (2,5rum) på 55m² tillsammans med min Sambo Micael <3
Är du i ett förhållande? Ja, med världens underbaraste!
Är du kär? Helt ofattbart kär!
Vilket program gick du på gymnasiet? Natur
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Idrott och Biologi
Vad gjorde du efter studenten? Tog det lite lugnt ett år, jobbade massvis, reste och försökte komma på vad jag ville göra med resten av mitt liv.
Vad gör du idag? Jag pluggar Internationella civilekonomprogrammet vid Linköpings universitet.
Vad gör du om ett år? Om ett år har jag flyttat till Frankfurt och är utbytesstudent.
Vad gör du om tio år? Har ett jobb jag trivs med, bor i ett fint hus med min familj och planerar häftiga resor!

Favoritresemål? Florida utan tvekan :)
Favoritstad? Rom, så otroligt fint!
Favoritsmink? Bare minerals id, solklart bäst! Skulle aldrig använda något annat.
Favoritlåt? Keane – A Bad Dream eller Dream Theater – Octavarium
Favoritaffär? just nu gillar jag MQ mest.
Favoritgodis? favorit.. ge mig hela påsen hehe
Favoritfärg? just nu har jag snöat in mig på militärgrönt, annars vitt.
Favoritdjur? Katt
Favoritdryck? Mountain dew!
Favoritdrink? Malibu-cola

Vad får dig att skratta mest av allt? När Micael "rinner" ner från soffan och ålar ut i hallen, hahaha!
Vem pussade du senast? Micael <3
Saknar du någon just nu? denhär tjejen http://lifeinsoton.blogg.se/ som varit borta alldeles för länge i Southampton!
Vad ser du fram emot just nu? Sommarlov!!
Sommarplaner? Jobba, Grekland med Micael och bara vila upp mig efter ett tufft år på universitetet!
Har du någon craving? Det pendlar, ett tag var jag helt besatt av cheeseburgare x) haha Just nu är det smoothies, vilket känns något hälsosammare ;)
Vad tränar du helst? Bodyjam helt klart, en sån himla energiboost!
Har du utövat någon sport? Simmade i A-gruppen vääääldigt länge :) även spelat fotboll och dansat.
Har du någon fobi? hatar fåglar
Vad har du på dig just nu? en handduk, haha, tränade nyss :)
Senaste bion du var på? Oblivion, sjukt bra!
Vad ska du göra idag? Plugga, diska och mysa med min älskling!

Där har ni en del meeeen: STÄLL FRÅGOR OM NI UNDRAR ÖVER NÅGONTING! :D


inspiration


Källa: pinterest

Myslördag

Igår hade jag myskväll med Jessica och älskling, mina två favoriter. Det var riktigt trevligt, vi lagade mat, pratade massor och kollade på hungergames. Det hela slutade med att alla tre smått låg och sov i vår soffa, det kallar jag kvalité! <3

Till huvudrätt skulle vi laga pad thai, som är sååå gott! MEN men men men, det blev dessvärre ingen pad thai eftersom att det färska kålhuvudet vi köpte INTE gick att använda.. ursch. Såå, det blev Pad thai med vanliga wokgrönsaker istället och jordnötter. Svingott. Till efterrätt gjorde vi gino, som är typ varm fruktsallad med vit choklad som man har in i ugnen och sedan serverar med vanlijglass. MUMS!


Bild nummer 1 är gårdagens somriga lunch :)

det perfekta snackset



Källa: pinterest

1,5år

Igår firade ju som sagt jag och min älskling 1,5år tillsammans. På eftermiddagen åkte vi ner till stan och shoppade lite innan vi gick till ett mysigt ställe och åt sushi. Jag hade aldrig ätit sushi innan och blir positivt överraskad. Dock hade jag önskat att man sluppit äta med pinnar, jag hade hellre velat dela bitarna i mindre bitar men tydligen så skulle man stoppa in hela den stora biten direkt efter att man doppat den i soja. Hur som helst var det en rolig upplevelse med många skratt från micaels sida ;) Efter det tog vi en liten promenad och sen satte vi oss på ett fik och myste fram tills bion började vid nio. Vi såg Oblivion den nya filmen med Tom Cruise, brukar inte gilla honom MEN i denna filmen var han helt klockren. Skitbra film, ärligt talat det bästa jag sett på riktigt länge! se den! 

Vår dag kunde inte varit bättre, så fruktansvärt kär i min mys! <3


Vart tar tiden vägen?

Kom just hem från en lång och skön promenad med Jessica i den värmande vårsolen. Det slog mig just vad mycket vi upplevt tillsammans och trots att vi faktiskt varit sjukt osams stundtals så vet vi att vi alltid har varandra när det är någonting. 17års vänskap och sjukt många roliga och helt galna minnen! Så glad att ha en vän som henne, äkta vänskap my BFF <3


Är det verkligen 3 år sedan vi tog studenten? shit va tiden flyger iväg!

sushidebut

Ikväll har Micael bestämt att det är dags för min Sushidebut. Så vår 1,5årsmiddag kommer bestå av denna råa fiskrätt, gå ut och ta ett glas och efter det bio. Det kommer att bli mysigt, lite nervös över sushin dock :)


jag älskar dig!!


du är kärlek för mig

Idag har jag och min favoritkille i hela världen varit tillsammans i hela ett och etthalvt år! Kan inte beskriva känslan av att jag bara blir kärare och kärare för var dag som går, hur nu det ens är möjligt! Först blev vi bästa vänner och ganska snart gick det över till att bli något helt annat, något helt underbart. Han får mig att känna mig som en prinsessa, kunde inte önska mig mer av livet just nu faktiskt <3 Tack världens bästa sambo och kärlek för att du alltid ställer upp för mig och finns där vid min sida. Tack för att du får mig att le även på de allra mörkaste dagar och för att du gör mig så lycklig att jag knappt kan sitta still! Jag älskar dig mer än någonting annat  <3

Julia <3 Micael = Sant

Bodypump + Bodyjam

Dubbelpass av Lesmills 2 jobbigaste pass, kommer jag att kunna röra mig imorgon? haha, vill bara skratta, skrika och gråta av alla endorfiner som leker i min kropp just nu. Bästa känslan. Efter Bodyjampasset kom instruktören fram till mig och jag fick världens beröm, det värmde sjukt mycket! Ger verkligen mitt allt på det passet, så sjukt roligt pass <3

Bodypump + Bodyjam = SANT (om man vill dö efteråt)


We've only just begun! Bästa pepplåten just nu :D

Let's do this!

43 dagar kvar tills sommarlov och 92 dagar kvar tills jag och älskling drar till Grekland. Känner att det blivit lite väl mycket onyttigt mys efter jul och att nu är det dags att ta tag i bikiniformen. Jag är trött på migsjälv att jag inte höll i min form sen jag slutade att simma, trött på att jag haft ett gymkort i snart ett år och endå bara hunnit iväg 2-3ggr per vecka. I'm going to do this, har till och med fått med mig pojkvännen på detta och det är stort! :D

Imorse tog jag och Micael en entimmas lång powerwalk innan frukost :) Sen tog vi en riktig lyxfrukost med nyttig smoothie och äggmacka. Hållt på nu i cirka en vecka nu med detta upplägg och ikväll blir det dubbelpass, bodypump teknik + bodyjam!


Vad tycker ni om min nya frisyr? ;)

ICH BIN BÖSE, SEHR BÖSE

Sitter i skrivande stund och försöker ta mig igenom en tung facklitterär text på tyska, som vi fått i uppgift av vår kurshandledare. Ilska uppstår inom mig när jag inser att texten innehåller precis alla de missar vi blivit uppmanade att inte göra, så som:

1. Källa: Wikipedia.
2. En kilometer långa meningar, vilket gör hela texten obegriplig och osammanhängande.
3. Tusen kommatecken istället för punkt.
4. Avgränsning, hallå??
5. Särskrivningar

Jag undrar om det är okej att skriva på samma sätt när jag skriver min examination? Kanske borde jag ta detta som något positivt att jag faktiskt vet att det är fel, men ärligt talat vill jag bara ringa upp kursansvarige och fråga hur hen tänkt angående detta? Trodde nämligen att detta var ett av landets främsta inom just detta ämne, men tydligen inte. Fetminus i kursutvärderingen av denna kurs, tyvärr. Men, Men första "dåliga" kursen hittills på programmet, borde kanske inte klaga.

ICH BIN BÖSE, SEHR BÖSE

känner mig ungefär som dessa filurerna just nu. (källa: pinterest)

Snart halvvägs!

44 dagar kvar tills sommarlovet äntligen är här! Årskurs 2 på min utbildning har varit sjukt slitsam, men också gått riktigt fort och varit väldigt lärorik. Sjukt nöjd över mina prestationer so far! Nu är det bara att hänga i sista biten också innan sommaren, innan det är dags för en härlig sommar fylld med planer :) Längtar! Kan knappt förstå att jag snart kommit halvvägs på utbildningen!

Idag gick jag upp 7 trots att det är min lediga dag, tog en långpromenad innan frukost och slappade i soffan en timme. Men nu är det hög tid för mig att sätta tänderna i plugget, så jag får kvällen fri :) finaste vädret ute och jag funderar på att dra till simhallen ikväll :)

Puss!

Trött tjej

Utmattad, mätt och belåten. Idag har jag haft seminarie samt tränat röven av mig. Seminariet gick bra och nu ska jag bara försöka få in all fakta i huvudet också, men det får bli morgondagens projekt eftersom att jag är LEDIG. woho!

Dagens träningspass bestod av:
20 minuter crosstrainer (puls)
1000 meter rodd (tempo/kraft)
60 minuter Bodyjam
lång yogastretching (jobbigt!)

Nu känner jag mig lagom mör i kroppen och vill helst bara sova, men först ska jag försöka sammanfatta första delen i modul 1 till tyskakursen, gooo mig!


1. Min goda sallad jag åt till kvällsmat 2. Den supergoda ananas-blåbär-smoothien jag drack som mellanmål innan träningen :)

Dagar i bilder

Nya krafttag: 1. Motivationshandling 2. Måndagens kvällsmat 3. Inflyttningspresenten som Jessan fick på vår tjejkväll i lördags 4. Dagens bild efter ett sjuuukt hårt träningspass. GÖTT!! nu ska jag mysa med min sambo <3


Fulaste kollaget jag gjort hitthils, sorry about that ;)
 

ljummen bulgursallad med ugnsbakad kyckling

På fredagar lagar alltid jag och min sambo middag till varandra, i fredags var det min tur. Jag bjöd på ljummen bulgursallad med kyckling och vitlöksbröd. Sååå gott!! Fredagsmyset är min favorittid på hela veckan och denna veckan var något alldeles extra, inga tankar på plugg, bara god mat och soffmys tillsammans med min älskade <3


Du vet vem du ska fråga om du vill ha receptet :)

livet?

Idag har jag: tagit en morgonpromenad, ätit frukost i lugn och ro, pluggat i skolan med mina fina, tränat och snart ska jag åka ner på en spontantur ner till stan. Livet? har du återvänt? kommer du att stanna? snälla!

Riktigt nöjd över min insats i gymmet idag måste jag säga, hela kroppen fick sig en riktig omgång. Började med att slita på löpbandet, MEN blev så sjukt FÖRBANNAD, när jag kommit lite över 3 kilometer så råkar jag komma åt stoppknappen och hela rullbandet stannar... *suck*, efter det kände jag att det inte var någon idé att fortsätta utan jag gick över till att köra mage/rygg/ben/rumpa istället. Helt sjukt hårt körde jag, såhär nöjd var det länge sen jag var över min prestation. SKA tillbaka till min fina form innan jag åker till Grekland.

Ett gäng motivationsbilder:

Micael

In the morning light 
Half awake and half asleep 
Have you ever laid there thinking 
Was it all a dream? 
But you reach out and he's there 
Every moment, everywhere 
Have you ever been in love? ♥

Tentaångesten i sitt esse

Idag tacklade jag undan min oerhörda nervositet genom att bara vila upp mig inför morgondagens tenta. Började nämligen med att gå igenom lite anteckningar och kände att ju mer jag kollade, desto mindre kunde jag. En oerhört stressande känsla, och nu är det bara några timmar kvar till tentan. Jag vet att det kommer vara svårt, men jag vet också att jag kan det här. Nu hoppas jag bara att mina nerver kommer hålla sig i schack.

Imorgon efter tentan ska jag äntligen få uppleva lite frihet, i alla fall fram till fredag. För på fredan börjar nämligen nästa kurs.. men nu ska vi inte tänka på det. Imorgon ska jag rensa ur garderoben och fixa massa grejer i våran lägenhet som vi skjutit på alldeles för länge. På kvällen ska jag ÄNTLIGEN få åka iväg till gymmet. Bodyjam och intervaller står på schemat!!

obama visar sin födelsevideo

Hittade just detta klipp, hade helt glömt bort detta. Alltså, det här kan vara bland det roligaste någonsin!

 
Obama, du är kung!

sometimes i feel like...


En vecka kvar till tenta, nu kör vi!

Bloggtorka

Har inte bloggat på ett tag, har haft för mycket att göra så jag tänkte ta en liten bloggpaus nu i två veckor tills jag har mer tid. Har en riktigt tung kurs i skolan just nu, och det är en och enhalv vecka kvar till tenta så det är dit all min energi går just nu. Hinner knappt gå ut i det fina vädret :(

Anledningen till att jag smått pluggar ihjäl mig just nu är att jag inte vill kugga denhär tentan. Jag har hitthils inte kuggat något i tvåan och har fått högsta betyg i alla kurser förutom en. Det är ingenting som kommer gratis utan det tar tid, ork och äter av min fritid. Men om jag får vara helt fri i sommar och slipper tänka på ekvationer och grafer känner jag att det är MER än värt det. Nu ska jag och sambon göra soppa, sen blir det plugg resten av dagen och förhoppningsvis bodyjam.


Denhär bilden peppar mig idag, jag tänker att någongång i framtiden kommer jag ha ett roligt och välbetalt jobb som ger mig friheten att göra i prinicip vad jag vill när jag är ledig. Hur fint känns inte det? motivation som heter duga!

bestraffning

Efter påskhelgens många matkomor och överdosering av godsaker så har jag straffat mig för det idag. Imårrse tog jag en långpromenad innan frukost och nu på kvällen körde jag ett hårt pass bodyjam. Var dock inte helt nöjd över min prestation på bodyjamen idag.. Så jag straffade mig med intervaller på löpbandet i maxfart efteråt.

Intervallerna jag körde var: 15 * 30sekunder, vila 10-15 emellan dem.
Det var jobbigt. Sjukt jobbigt.

Påsken

Har varit i karlskoga över påsken hemma hos mina föräldrar. Det har varit så skönt att komma ifrån pluggstressen och jag har hunnit med en hel del även fast jag varit lite småkrasslig. Bara tagit det lugnt, bokat resa med micael, gått en långprommenad med min fina vän Linnéa i vårsolen, myst med familjen och grillat, påskmiddag hemma hos mormor och morfar, firat Micael hemma hos björnfötterna, spelat trivial persuit hos Micael med hans familj och även pluggat litegrann :)

RSS 2.0